‘Geen Boekenweek, wel een week vol boeken!’ Met die woorden is de Boekenweek 2021 verschoven naar de zomer. Wat de Limburgse bibliotheken in tweestrijd achterlaat. Want we staan aan de ene kant in de de Zuiderlucht met een paginagrote advertentie, om de activiteiten in en rondom de Boekenweek te promoten. Aan de andere kant, het gaat niet door! Wat laten wij als bibliotheken doorgaan? Is alles online door laten gaan nu echt wat we willen? Tweestrijd. Een zeer toepasselijk gekozen thema.

Het Voorwoord van de Boekenweek vindt wel plaats van 6 tot en met 14 maart 2021. Dat betekent dat er genoeg te doen is bij de Limburgse bibliotheken! Want de digitaal ingeslagen weg blijkt voor veel mensen, en ook de bibliotheken, na wat kleine drempels te hebben genomen best een uitkomst. De Limburgse bibliotheken presenteren hun activiteitenkalender voor Het Voorwoord van de Boekenweek 2021 – en gaan ook al aan de slag met het opzetten van nieuwe activiteiten, online of hopelijk tegen die tijd fysiek, voor als de Boekenweek 2021 echt van start gaat.