Op deze website vind je alle bibliotheken in Limburg. Zodat je snel de bibliotheek bij jou in de buurt kunt vinden. Ook is er een overzicht van de agenda hoogtepunten.

Te doen: agenda

Filter op:

De Heiligdomsvaart van Aken: historische lezing door Marc Hermans

Marc Hermans geeft dit jaar in de HuB.Bibliotheek een aantal lezingen over historische onderwerpen. Deze lezing gaat over de Heiligdomsvaart in Aken.
donderdag 1 juni 2023 | 19:00 tot 21:00
Bibliotheek Kerkrade (HuB)
Leden gratis, € 2,50 voor niet-leden

Workshop De wijde wereld in! met Jacques Vriens en Pallieter Hutschemakers

Ben je tussen de 7 en 10 jaar, kom dan naar de workshop ‘De wijde wereld in!’. Schrijver Jacques Vriens komt speciaal met kunstenaar Pallieter Hutschemakers naar Venlo om hun nieuwe prentenboek te presenteren en met jullie samen een eigen kunstwerk te maken. Aansluitend openen ze in STEK hun prentententoonstelling.
donderdag 1 juni 2023 | 15:00 - 16:30
Stadsbibliotheek Venlo
Kind € 5,00, Volwassenen gratis

Readification: Ontdek de verhalen achter jouw favoriete game

Ben jij fan van Assassins Creed Valhalla en wil je meer weten over de verhalen achter de game? Of heb je altijd al in een videogame willen staan? Kom dan naar Readification! Op vrijdagavond 2 juni gaan we aan de slag met de verhalen achter jouw favoriete game. Onder leiding van Rick Vechel krijg je workshops, kun je het spel spelen op de XBOX en kun je in de Ubisoft-app de Verborgen Verhalen lezen.
vrijdag 2 juni 2023 | 17:00 - 20:30
Stadsbibliotheek Venlo
Gratis

BoekStartdag

Kom op zaterdag 3 juni naar de BoekStartdag in de bibliotheek. We organiseren weer een heleboel leuke activiteiten voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders. Doe met je kindje mee en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes bezig te zijn!
zaterdag 3 juni 2023 | 10.00u - 15.30u
Bibliorura Roermond
€2 per kind

Kennismakers: De crisisrotonde voorbij!

Lezing over het boek van Jos Tobben; Ben je nieuwsgierig naar jouw unieke pad? Benieuwd hoe je na de verandering doorgaat, richting bijstelt en plaats geeft aan jouw gevonden geluk? Keuzes maakt? Weet dat je het in je hebt om nieuwe dingen te doen.
zaterdag 3 juni 2023 | 13:00 - 14:00
Bibliocenter Weert
Gratis

Lees-en-Game: Readification met Assasin’s Creed

Gameliefhebbers (16+) opgelet! Ben jij fan van Assassin’s Creed Valhalla of ben je hier benieuwd naar en wil je deze game op een wel erg bijzondere manier beleven? Dan is deze Lees-en-Game écht iets voor jou! Reis naar de wereld van Assassin’s Creed Valhalla en ontdek de verborgen verhalen in de game die nog niemand kent. Daarna ga je met behulp van twee X-boxen het verborgen verhaal verder afmaken. Hoe spannend en onvoorspelbaar het einde wordt? Dát bepaal jij!
maandag 5 juni 2023 | 16:00 - 19:30
Bibliotheek Panningen
Gratis

Venlo Leest Matinee met Özcan Akyol (Eus)

Eus komt naar Venlo! Schrijver en columnist Özcan Akyol (Eus) is namelijk te gast bij het Venlo Leest Matinee. Vanaf 9 april is hij twaalf weken lang elke zondagavond op NPO 2 te zien met zijn TV-programma Eus’ boekenclub, waarin hij samen met verschillende gasten de liefde viert voor het lezen en alles daaromheen.
dinsdag 6 juni 2023 | 14:00 - 15:30
Stadsbibliotheek Venlo
Toegang €10

Lezing Frank Bokern

Frank Bokern (1957) is journalist, tekstschrijver, copywriter en communicatieadviseur. Bokern schrijft zijn boeken na lang en intensief onderzoek. Dit heeft tot nu toe geleid tot twee boeken, waarin hij alle kanten van een thema belicht.
woensdag 7 juni 2023 | 19.00u - 21.00u
Bibliotheek Landgraaf
€ 4,00, voor leden van Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken €3,00

Jungle escape: op zoek naar de schatkamer in de bieb met schrijver Michael Reefs

Kinderboekenschrijver Michael Reefs komt naar de bieb in Panningen, hij heeft de knetter spannende serie; De Tempeljagers geschreven. Tijdens de Jungle Escape verandert de bibliotheek in een woud volgeheimen… Hier bevindt zich de schatkamer van een tempel. Daar kun je alleen in met de juiste code. In de bibliotheek liggen zes opdrachten verstopt. Doormiddel van deze zes opdrachten en puzzels kun jij de juiste cijfers achterhalen om de code te kraken.
woensdag 7 juni 2023 | 15:30 - 16:30
Bibliotheek Panningen
Gratis

KennisMaker Huub Verlinden – Bevrijd jezelf!

KennisMaker Huub Verlinden van LT-Balance vertelt en demonstreert hoe je jezelf kan bevrijden van oude pijn en negatieve gevoelens en overtuigingen.
donderdag 8 juni 2023 | 8 juni 2023, van 14:00 tot 16:00
Bibliotheek Kerkrade (HuB)
Gratis

Lopend naar Rome: Koffie met…Bea Beumers

Wat doe je als je vastloopt in je leven? Bij de pakken neerzitten of trek je je stoute ‘wandel’schoenen aan zoals Bea Beumers deed? Bea maakte twee lange wandeltochten. Ze wandelde naar Santiago de Compostella en naar Rome en schreef hier twee boeken over.
woensdag 14 juni 2023 | 15:00 - 16:00
Bibliotheek Panningen
Gratis

Op bezoek in het kleine stadje Hellevorst met schrijver Rik Peters

Griezelig grappig! De boeken van Rik Peters draaien om griezelen én om giechelen. Spannende situaties en vreemde personages brengen je naar het puntje van je stoel, goede grappen en lollige uitsmijters zorgen dat je er lachend weer van af valt.
woensdag 14 juni 2023 | 15:30 - 16:30
Bibliotheek Reuver
Gratis

Hoogsensitiviteit bij kinderen

Heb je altijd al wat meer willen weten over hoogsensitiviteit bij kinderen? Dan is dit jouw kans! In haar presentatie deelt Nicole Timmermans, kindercoach met als specialisme hoogsensitiviteit, haar inzichten met jou!
woensdag 14 juni 2023 | 19:30 - 21:00
Bibliotheek Kessel
Gratis

Meet & Greet Grensverleggers

“Grensverleggers” is een project vanuit Maatschappelijke Diensttijd (MDT) in Nederland en inspireert jongeren tussen 18 en 29 jaar om hun grenzen te verleggen, nieuwe vaardigheden te leren en een positieve impact te hebben op de samenleving. Oud-deelnemers en coaches leggen uit wat Grensverleggers is. Ben jij nieuwsgierig naar het project of overweeg je deel te nemen? Vanavond kun je de sfeer proeven en al je vragen stellen. Besluit je om deel te nemen; dan kun jij vanaf oktober 2023 je idealen omzetten in een positief project!
donderdag 15 juni 2023 | 18:00 - 20:00
Bibliocenter Weert
Gratis

Thema-avond: diversiteit en inclusiviteit

Op 16 juni tijdens de roze maand presenteert Fleur Huijs de thema-avond diversiteit en inclusiviteit in STEK. Tijdens deze interactieve avond met publiek komen inspirerende sprekers aan het woord als muzikant Tasilo Pieck, Europarlementariër Vera Tax, van COC Limburg en … jezelf! Kom en luister, maar je mag je eigen stem, mening, lied, rap of verhaal ook laten horen. We sluiten de avond namelijk af met een open podium want in de pride maand mag je laten zien wie je bent, en daar trots op zijn!
vrijdag 16 juni 2023 | 19:00 - 22:00
STEK Venlo
Gratis

Lodewijk XIV in Maastricht (HOVO)

Lezing door historicus Drs Constance van der Putten. In 1673, midden in zijn ‘Hollandse Oorlog’ komt de Franse ’Zonnekoning’ in eigen persoon de stad aanvallen
zondag 18 juni 2023 | 14:00 tot 16:00 uur
Centre Céramique
Toegang € 8,50

Workshop ‘De mooiste vis van de zee’

Tijdens deze workshop duiken we diep in de onderwaterwereld op zoek naar de mooiste vis van de zee. Deze vis glittert en glinstert erop los. Geen wonder dat iedereen net zo'n mooie schubben wil! Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar.
woensdag 21 juni 2023 | 14.00u - 15.30u
Bibliotheek Landgraaf
Gratis

Klifi: Nederlandse klimaatliteratuur

Wat kan literatuur betekenen in de discussie over de klimaatproblematiek? Is literatuur een geschikt medium om over actuele problemen te schrijven en hoe moet dat dan? In hun romans doen Renate Dorrestein, Adriaan van Dis en Ellen de Bruin op verschillende manieren een poging om hun lezers bij klimaatvragen te betrekken. In deze lezing wordt klimaatverandering besproken aan de hand van literatuur van Nederlandse auteurs.
donderdag 22 juni 2023 | 14:00 - 16:00
Bibliotheek Ligne
Toegang € 5,00

Literatuurtje; Lale Gül

In 2021 publiceerde Lale Gül haar eerste boek 'Ik ga leven' waarin ze verteld over haar streng gelovige opvoeding en alles wat hierbij komt kijken. Liegen, stiekem doen, een dubbelleven leiden en niet jezelf zijn. Ook maakt ze een podcast samen met Ömer Uyar waarin ze praten over onderwerpen zoals cultuur, religie en wetenschap. In 2023 komt haar nieuwe boek 'Ik ben vrij' uit.
maandag 26 juni 2023 | 19:30 - 21:00
Bibliotheek Venray
Deelname € 10,00 Lid bibliotheek € 7,50

Zoek een bibliotheek

Zoek bibliotheek
Back to top