Op deze website vind je alle bibliotheken in Limburg. Zodat je snel de bibliotheek bij jou in de buurt kunt vinden. Ook is er een overzicht van de agenda hoogtepunten.

Te doen: agenda

Filter op:

Maak je eigen bellenblaas (6-10 jaar)

Deze workshop is voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Je gaat zelf je eigen bellenblaas maken en daarna natuurlijk er een hoop bellen mee blazen!
5 juli | 15:45 - 16:45 uur
Bibliotheek Venray
€ 2,50

De functie van de darmen van mond tot kont, van hap tot plons

Onderdeel van HOVO in de Bieb: Dr. ir. Jan Van Wersch beschrijft in dit hoorcollege de wetenswaardigheden van de darmen en de darmbacteriën in gezondheid en ziekte. Inloop mogelijk vanaf 19.15 uur.
6 juli | 20:00 tot 22:00 uur
Bibliotheek Bibliocenter (Weert)
Leden € 10,- / Niet-leden € 12,50

Goud Verteltheater- ‘Repelsteeltje’

GOUD Verteltheater vertelt, speelt en daagt je uit om mee te doen met het legendarische sprookje Repelsteeltje! - Leeftijd vanaf 4 jaar - Gratis. Wel graag vooraf aanmelden: info@bibliotheekbrunssum.nl
6 juli | 14:30 tot 15:30
Bibliotheek Brunssum
Gratis

Sprookjesboeken: creatieve workshop voor kids (6-11jr)

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het maken van een interactief wandtapijt voor de bieb waarop een echt sprookjeslandschap staat afgebeeld. Aanmelden is verplicht en kan via activiteiten@bibliotheeklandgraaf.nl of via 045-5695660.
6 juli | 14:30 - 15:45 uur
Burgerhoes, Bibliotheek Landgraaf
Gratis

Positieve Gezondheid en Kanker

Kanker zet je leven op z’n kop. Niet alleen als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als een dierbare kanker heeft of daaraan is overleden. Voel je je mentaal, fysiek of sociaal uit balans dan gaan wij graag met je in gesprek over wat Positieve Gezondheid voor jou kan betekenen.
6 juli | 19:00 - 21:00 uur
Stadsbibliotheek Venlo
Gratis

Filosofieles: De filosofie van het werken

Verzorgd door een Kennismaker Een voor de hand liggend onderdeel van onze maatschappij is werk, maar wat is werk precies? Welke waarde heeft werk in onze maatschappij en is deze waarde vanzelfsprekend? Wat zou werk kunnen zijn? In deze lezing vertelt Roel Wolters, filosoof in opleiding, je meer over wat filosofen over werk geschreven hebben.
8 juli | 14:00 - 16:00 uur
Bibliotheek Venray
Gratis

Historische lezing ‘De canon van Limburg’

De Canon van Limburg werd in 2009 gepubliceerd op initiatief van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG). Een team van 22 deskundige auteurs selecteerde en beschreef de hoofdmomenten, thema's en belangrijkste personages uit de Limburgse geschiedenis. De lezing wordt gegeven door Martin van der Weerden. Aanmelden is verplicht en kan via activiteiten@bibliotheeklandgraaf.nl
8 juli | 19:00 - 21:00 uur
Burgerhoes, Bibliotheek Landgraaf
€3,00 | prijs afhankelijk van lidmaatschap

Geluk is… samen struinen door het Voedselbos

Nieuwsgierig naar het Voedselbos? Meld je dan aan voor de rondleiding door het voedselbos in Grashoek. Initiatiefneemster en beheerder Miriam Willems uit Meijel houdt enorm van de natuur en werkt vol enthousiasme mee aan het Voedselbos Struinbos in Peel en Maas.
9 juli | 10:30 - 12:00 uur
Kwakvors Grashoek
Gratis

De vergeten prinsessen van Thorn (1700-1794)

Onderdeel van HOVO in de Bieb: Hoorcollege door Lena Reyners; Geschiedenis van de laatste honderd jaar van het Stift Thorn aan de hand van de levens van zijn hoogadellijke bewoonsters. Inloop mogelijk vanaf 19.15 uur.
13 juli | 20:00 tot 22:00 uur
Bibliotheek Bibliocenter (Weert)
Leden € 10,- / Niet-leden € 12,50

Filosofieles: Het goede leven

Verzorgd door een Kennismaker. Het persoonlijke streven naar een goed leven wordt ervaren als lastig en vaag, omdat mensen vaak niet accuraat kunnen bepalen wat hun precies gelukkig maakt. De vraag is dan misschien ook niet: ‘hoe moet ik leven?’, maar: ‘hoe moet ik denken?’. De filosofie is rijk met gedachtegoed omringende het goede leven. Er zijn zo hedendaagse filosofen die pleiten dat de filosofie moet terugkeren naar enkel en alleen nog deze bezigheid.
15 juli | 14:00 - 16:00 uur
Bibliotheek Venray
Gratis

DJ Workshop

Je gaat onder begeleiding van de dj’s van de djproducer.school vooral zelf aan de slag. Iedere deelnemer krijgt de beschikking over een eigen dj-se
16 juli | Workshop 1: 14.30-15.30 / Workshop 2: 15.30-16.30
HuB.Bibliotheek Kerkrade
€ 5,00

Literaire Zomer: Tobi Lakmaker

Tobi Lakmaker komt naar de Bibliotheek Bibliorura in Roermond. Hier wordt hij geïnterviewd over zijn leven en werk door acteur en filmmaker Flip Zonne Zuijderland. De avond is onderdeel van de Literaire Zomer, een programma vol inspirerende ontmoetingen aan weerszijden van de Duits-Nederlandse grens.
20 juli | 19.30 tot 21.00 uur
Bibliotheek Bibliorura (Roermond)
€5,-. Een drankje is inbegrepen

Expositie – Jeugdproject ‘Creatieve Afvalverwerking’

Expositie van de kunstzinnige objecten en installaties van plastic afval, gemaakt door leerlingen van Scholengemeenschap Sint Ursula te Heythuysen. Dit in het kader van een jeugdproject van Stichting Kunst en Cultuur Leudal.
8 juli 2022 t/m 22 juli 2022
Bibliocenter Heythuysen
Gratis

HOVO lezing: Over de zin van het leven

De filosofische vraag naar de zin van het leven is relatief nieuw. Om wat voor soort vraag gaat het überhaupt? Kunnen cultureel en/of economische verschijnselen de opkomst verklaren? Hoe staat het met dit soort vragen in de toekomst? Drs. Wim Fiévez, docent filosofie aan de middelbare school in Zuid-Limburg, vertelt erover in deze lezing.
26 juli | 14:00 - 16:00 uur
Bibliotheek Venray
Niet leden € 10,00 / Lid bibliotheek € 7,50

MadScience workshops: Wetenschap voor detectives (7-9 jaar)

Tijdens deze workshop maken kinderen kennis met de wereld van detectives, rechercheurs en geheim agenten. Ze leren vingerafdrukken te bestuderen, onderzoeken onbekende poeders die bij verdachten gevonden zijn en leren hoe tandafdrukken gemaakt worden.
27 juli | 14:00 - 15:00 uur
Bibliotheek Venray
€ 5,00

MadScience workshops: Recherche Werk (9 – 12 jaar)

Iedere schoolvakantie organiseert BiblioNu een MadScience workshop, telkens met een ander thema en geschikt voor wisselende leeftijden. Elke workshop is er plek voor 20 kinderen. Reserveer snel je plekje, want vol is vol!
27 juli | 15.30 - 16.30 uur
Bibliotheek Venray
€5,00

Kidz Science presenteert: programmeren aan je (groot)ouders leren

Tijdens deze workshop mag jij je vader/moeder/opa/oma/oom/tante meenemen om ons maaklab te laten zien! Daar kunnen jullie samen aan de slag met programmeren van onder andere Dash robots, Micro:Bits en de nieuwste Lego Mindstorm! Deelnemen is gratis, wel even aanmelden via de link graag.
27 juli | 14:00 - 16:00 uur
Stadsbibliotheek Venlo
Gratis

Literarischer Sommer/Literaire Zomer: Anna Yeliz Schentke

Jaarlijks literaire uitwisseling tussen Nederland en Duitsland met evenementen op verschillende plaatsen. schrijfster Anna Yeliz Schentke Bibliotheek Brunssum om te spreken over haar boek ‘Kangal’. literarischer-sommer.eu / Aanmelden: info@bibliotheekbrunssum.nl
29 juli | 19:00 tot 21:00 uur
Bibliotheek Brunssum
5,00 euro leden / 7,50 euro niet-leden

Dungeons & Dragons Mestreechter Avonture (7-12 jr)

Dungeons & Dragons Mestreechse Avonture is veel meer dan alleen een spannend bordspel: het zet in op leesbevordering en kritisch denken, kinderen leren samenwerken én hun verbeeldingskracht wordt gestimuleerd. Aanmelden bij de balie Klantenservice Centre Céramique (kan tot 28 juli) | klantenservice@maastricht.nl
30 juli | 14:30 tot 15:45 uur
Centre Céramique
niet-leden: € 7,50 leden: € 6,50

Foto-expositie: Momenten in het park

Van 26 juni tot en met 31 juli exposeren elf Meerssense fotografen in het Proosdijpark in Meerssen. Op 22 grote schermen is werk te zien van fotografen die geboren of woonachtig zijn in Meerssen en die op kwalitatief hoog niveau opereren.
26 juni 2022 t/m 31 juli 2022
Proosdijpark Meerssen
Gratis

Historische lezing ‘Wonen en werken in de Oude Mijnstreek’

Het werk van de mijnwerker was zwaar en ongezond. Velen werden niet oud. Ook voor de vrouwen was het zonder moderne hulpmiddelen en de grote gezinnen afzien. Het leven in de “kolonie” werd gekenmerkt door een sterk saamhorigheidsgevoel en een rijk verenigingsleven. Aanmelden is verplicht en kan via activiteiten@bibliotheeklandgraaf.nl
4 aug | 19:00 - 21:00 uur
Burgerhoes, Bibliotheek Landgraaf
€3,00 | prijs afhankelijk van lidmaatschap

HOVO lezing: Het verstand verloren

Het is altijd zo geweest: een staatshoofd met een labiele persoonlijkheid verontrust de tijdgenoten, brengt zijn land, en soms de hele wereld, in gevaar. Van hun landgenoten kregen ze omineuze namen als ‘Juana la Loca’ of ‘Mad king George’. Wat bezielde hen? Wat hield hun ‘gekte’ in? Historica Constance van der Putten legt het je uit tijdens deze lezing.
9 augustus | 14:00 - 15:30 uur
Bibliotheek Venray
Niet leden € 10,00 / Lid bibliotheek € 7,50

Zomerfilms in het park

23 juli | Film 'Koyaanisqatsi' 30 juli | 20u Muziek van 'The Blues Crew' | 21.15u Film 'The Commitments' 6 aug | Film 'Lion' 13 aug | 20u Muziek van 'Flinthill Music Trail' | 21.15u Film 'Oh Brother where Art Thou' 20 aug | Film 'Hidden Figures'
23 juli t/m 20 augustus 2022
Proosdijpark Meerssen
Gratis

Dicht mee met kwarTAAL-dichter Coen Cuijpers

Schrijverscollectief De Kneep en BiblioPlus starten in 2022 met een nieuw initiatief: de kwarTAAL-dichter. De derde kwarTAAL-dichter is Coen Cuijpers uit Gennep. Coen gaat door met het thema “Buiten”. De Kneep en BiblioPlus roepen een ieder die geïnspireerd raakt door dit thema op ook zijn of haar gedichten in te zenden. Stuur jouw gedicht op naar dwars@dekneep.nl en volg de sociale mediakanalen van De Kneep en BiblioPlus om het project te volgen.
1 juli 2022 t/m vrijdag 30 september 2022
BiblioPlus
Gratis

Zoek een bibliotheek

Zoek bibliotheek
Back to top