Op deze website vind je alle bibliotheken in Limburg. Zodat je snel de bibliotheek bij jou in de buurt kunt vinden. Ook is er een overzicht van de agenda hoogtepunten.

Te doen: agenda

Filter op:

Open Podium ‘Tekstverslaafd’

Tekstverslaafd is een open podium voor iedereen die zich, in welke vorm dan ook, met taal bezighoudt. Iedereen krijgt een podium, een plek om je talent te delen met de buitenwereld. Of je nu gedichten schrijft, rijmend of niet-rijmend, korte verhalen, proza, spoken word, liedjes, hiphop of elke andere vorm van taal: we vinden elkaar in onze gemeenschappelijke liefde voor taal en tekst.
donderdag 30 november 2023 | 19.30u
Poppodium Volt
Gratis

Feestelijke heropening Bibliotheek Burgerhoes!

Kom naar de feestelijke heropening van de bibliotheek in het Burgerhoes en ontdek ongelofelijk veel leuks voor jong en oud. Programma za 2 dec: Voorlezen door Glitterpiet & Sint 11.30u - 12.15u Gedichten van het tiepmachientje 12.00u - 16.00u Lezing Happy in 100 dagen door gelukspsycholoog Josje Smeets 13.00u - 14.30u Workshop Manga tekenen 13.00u - 14.30u Knutselen met Vazom 14.00u - 17.00u Bibi de biebjuf leest voor 15.00u - 16.00u
zaterdag 2 december 2023 | 11.00 - 17.00u
Bibliotheek Burgerhoes
Gratis

Schrijversbezoek Thomas Olde Heuvelt

Bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt komt bij ons langs! We gaan het hebben over zijn meest recente boek November en bespreken het horror en sciencefictiongenre in de Nederlandse literatuur. Heb jij vragen voor Thomas? Stel ze gerust! Heb je een boek van hem in huis? Neem het mee en laat het signeren!
donderdag 7 december 2023 | 19.00 - 21.00u
Bibliotheek Kerkrade (HuB)
Leden €3,00, niet-leden €5,00

Voorlezen met Jaap Aap en Lila Violet

Jaap Aap komt weer voorlezen in de bibliotheek! Jaap heeft Lila Violet uitgenodigd en dat belooft leuk te worden. De voorleesdagen zijn geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.
zaterdag 9 december 2023 | 10.30 tot 11.15 uur
Bibliorura Roermond
Gratis

Blikopener | The Whale

Charlie is een leraar Engels, die in afzondering leeft. Hij lijdt aan morbide obesitas en eet zichzelf langzaam maar zeker de dood in. Hij ziet kans met zichzelf in het reine te komen en poogt de banden aan te halen met zijn van hem vervreemde tienerdochter Ellie.
dinsdag 12 december 2023 | 19.30 - 21.30u
Bibliotheek Kerkrade (HuB)
€5,00

Lezing: Waarom slapen onze geest gezond houdt

Slapen is zonder twijfel de belangrijkste activiteit in ons leven. Slaap houdt ons fit en gezond, en zorgt ervoor dat we functioneren. Na een nacht vol slaap voelen we ons de volgende dag energieker, scherper en vrolijker dan na een slechte nacht. Slaapproblemen gaan vaak gepaard met mentale stoornissen zoals angst, depressie en psychose. Ben je op zoek naar manieren om je geestelijke welzijn te verbeteren? Wil je leren hoe je meer mentale veerkracht en helderheid kunt bereiken? Dan is deze lezing iets voor jou!
dinsdag 12 december 2023 | 19.30 - 21.30u
't Raodhoes Venlo
Gratis

Workshop ‘Veilig en bewust online’

Wil je leren hoe je veilig het internet gebruikt? Dan is de workshop ‘Veilig en bewust online’ iets voor jou! Het internet brengt de wereld dichter bij elkaar. Maar dat is niet volledig zonder risico's. Tijdens deze gratis workshop wordt aan de hand van korte filmpjes gesproken over digitale oplichting. Wat zijn de risico's zijn en hoe bescherm je jezelf hiertegen?
dinsdag 12 december 2023 | 13.00 - 15.00u
Centre Céramique
Gratis

Artificial Intelligence: een kijkje achter de schermen

Artificial Intelligence houdt de gemoederen bezig. Maar wat is het eigenlijk? Hoe werkt het? En ChatGPT, hoe zit dat? Moeten we er bang voor zijn? Heeft onze overheid zicht en grip op de zaak? In deze lezing zal Jan Baltussen proberen een tipje van de technische sluier op te lichten: de werking van Artificial Intelligence (AI) wordt kort in lekentermen uitgelegd. De lezing maakt begrippen als ‘algoritme’, 'big data', 'patroonherkenning' duidelijk. En natuurlijk wordt er aandacht besteed aan het veelbesproken ChatGPT. Wat doet ChatGPT eigenlijk? Ook worden er enkele praktische toepassingen van AI getoond.
dinsdag 12 december 2023 | 14.00 - 16.00u
Bibliotheek Ligne
Gratis

De kunst van voelen en liefhebben

Met schrijver Merlijn Huntjens Blijheid, vrolijkheid, verdriet, jaloezie, boosheid, woede, teleurstelling, frustratie, verlegenheid, irritatie, schaamte, enthousiasme, dankbaarheid, liefde. Ken jij deze gevoelens? Wij mensen kunnen heel wat emoties hebben. Er zijn er vast nog meer te bedenken. En ook al lijkt het soms niet zo. We kennen ze allemaal. In dit college spreken we over voelen. Wat het is, dat voelen? Waar zit het? Wat kun je doen als je ‘overmand wordt door emoties’? Of als je juist even helemaal leeg bent van binnen?
woensdag 13 december 2023 | 14.00 - 16.00u
Bibliotheek Kerkrade (HuB)
Gratis

In gesprek over transgenderidentiteit

Ben jij een ouder of verzorger van een transgender kind? Maak jij je weleens zorgen over jouw kind en / of de toekomst van jouw kind? Worstel je met allerlei praktische vragen? Twijfel je over wat je wel en niet moet of kunt doen in bepaalde situaties? Het kan prettig zijn om hierover met anderen, die weten wat jij ervaart, van gedachten te wisselen.
donderdag 14 december 2023 | 19.30 - 21.00u
Bibliotheek Horst aan de Maas
Gratis

Inloopspreekuur Kommee – vragen over het OV

Voor vragen over het openbaar vervoer bezoek je het inloopspreekuur in de Bibliotheek Venray. Je krijgt hulp en advies over reizen met het openbaar vervoer, zoals de aanschaf van een OV-chipkaart, gebruiken van een reisplanner en advies over een passend abonnement zodat je zelfstandig op reis kunt.
maandag 18 december 2023 | 14.30u - 16.15 u
Bibliotheek Venray
Gratis

Nach Slaope in de Venrojse Bieb

Een nachtje slapen in de bieb samen met (een van) je ouders; Een nachtje logeren in een bieb is iets bijzonders. Wanneer jullie aankomen zoek je een tentje uit, ergens in de bieb. Leg je eigen logeerspullen klaar en trek alvast je pyjama aan.
vrijdag 22 december 2023 | 19.30-09.30u
Bibliotheek Venray
Niet leden € 47,50 Lid bibliotheek € 40,00

Zoek een bibliotheek

Zoek bibliotheek
Back to top