Hieronder vind je een kleine greep van de activiteiten die de Limburgse bibliotheken organiseren.

Benieuwd naar het volledige programma van een bibliotheek? Ga daarvoor naar de website van de bibliotheek, via de button onderaan deze pagina. 

Agenda

Filter op:

Tekstverslaafd

Tekstverslaafd is een open podium voor iedereen die zich, in welke vorm dan ook, met taal bezighoudt. Iedereen krijgt een podium, een plek om je talent te delen met de buitenwereld. Of je nu gedichten schrijft, rijmend of niet-rijmend, korte verhalen, proza, spoken word, liedjes, hiphop of elke andere vorm van taal: we vinden elkaar in onze gemeenschappelijke liefde voor taal en tekst.
donderdag 23 mei 2024 | 19.15 - 22.30 uur
Theater de Huiskamer (Weert)
Gratis

Workshop Zentangle

Zentangle® is een vorm van meditatief tekenen waarbij gebruik wordt gemaakt van herhalende patronen die tangles worden genoemd. De tangles zijn eenvoudig te tekenen en bestaan altijd uit abstracte, onherkenbare vormen. Tijdens de workshop leer je de basistechnieken en ga je zelf aan de slag met het tekenen van twee Zentangle tiles. De workshop wordt verzorgd door gecertificeerd Zentangle-docent Liesbeth Faverey uit Roermond. Sinds november 2020 geeft zij in haar vrije tijd Zentangle-lessen aan kinderen en volwassenen.
donderdag 23 mei 2024 | 19.30 - 21.30 uur
De Bibliotheek Bibliorura
€10,00 voor leden; € 12,50 voor niet-leden

Eefje Schoonewille – Workshop ‘Beter slapen zonder slaaptraining’

Eigenlijk is slapen helemaal niet zo ingewikkeld, en kinderen hoeven dit ook niet te léren zoals veel professionals ons doen geloven. Er zijn simpelweg een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden, waarna je kindje moeiteloos in slaap valt en ook beter, langer en dieper slaapt. Dit geldt overigens ook voor ons als volwassenen. In deze workshop vertelt Eefje je wat deze voorwaarden zijn vanuit ‘bewust ouderschap’, hoe je dit toe kunt passen bij jouw kind(eren) en deelt ze een aantal concrete en duidelijke praktijkvoorbeelden.
donderdag 23 mei 2024 | 19.30 - 21.30 uur
Bibliotheek Brunssum
Gratis

Boekpresentatie Jeanne van de Vorst

Een verhaal over mantelzorg In het boek Ruumte, geschreven door Annemarie Staaks, vertelt Jeanne van de Vorst hoe ze zichzelf noodgedwongen een leven lang wegcijferde om voor anderen te zorgen. Eerst voor haar gehandicapte zusje en later als moeder van haar beperkte zoon Isha. Boekpresentatie met muziek van Isha’s broer Lenny.
donderdag 23 mei 2024 | 15.00 - 16.30 uur
STEK Venlo
Gratis

Parijs: kunstgeschiedenis van een unieke stad

Parijs, een stad die vrijwel iedereen ooit heeft bezocht, maar die toch altijd iets nieuws te bieden heeft. De Lichtstad verwelkomt je met een overvloed aan kunst, geschiedenis en een unieke sfeer die moeilijk te omschrijven is. In deze lezing met Krzysztof Dobrowolski-Onclin laten we die bijzondere sfeer van Parijs herleven.
vrijdag 24 mei 2024 | 19.30 - 21.30 uur
Bibliocenter Weert
Toegang € 12,50 Leden € 10,00

Lezing: “Het geheim van Japan” door kunstenaar Hans Reijnders

De Venlose kunstenaar Hans Reijnders neemt je mee naar de zichtbare én onzichtbare wereld van Japan. Hij bezocht Japan vele malen en raakte in de ban van Japanse prenten in het bijzonder Shunga ofwel lenteplaatjes. Dit zijn erotische prenten die in Japan een andere betekenis hebben dan in het Westen. Kom luisteren naar zijn verhaal en laat je verrassen.
vrijdag 24 mei 2024 | 19.30 - 21.30 uur
Stadsbibliotheek Venlo
Gratis

Spel van kinderen verrijken met boeken

Boekpresentatie Mirella Raijmakers Spelende kinderen ontwikkelen zich vanuit zichzelf en in interactie met de omgeving. Dit is vanzelfsprekend en natuurlijk, want het hoort bij het jonge kind. Die omgeving bestaat uit andere kinderen, (groot) ouders en opvang- en onderwijsprofessionals. Maar ook materialen in die omgeving, waaronder boeken, kunnen aan die ontwikkeling bijdragen. Door het gebruik van zowel informatieve boeken als prentenboeken kun je verdieping geven aan het spel van het kind.
zondag 26 mei 2024 | 10.30 - 11.30 uur
Bibliotheek Horst aan de Maas
Gratis

Boekpresentatie: Ruumte

In het boek Ruumte vertelt Jeanne hoe ze zichzelf noodgedwongen een leven lang wegcijferde om voor andere te zorgen. Opgegroeid in een groot Brabants gezin, ontlast ze als jonge meid haar moeder met de zorg voor haar gehandicapte zusje. Vanaf haar huwelijk hoopt ze eindelijk haar 'eigen' leven te gaan leiden met haar gezin. Samen met haar man koopt ze een oude boerderij en krijgt ze drie kinderen. Maar als de derde enkele maanden oud is, lijkt er iets niet in orde met het kindje... Het boek 'Ruumte' is een familiegeschiedenis over zorg en liefde tegen wil en dank. Over hoe je als moeder niet anders kunt, dan alles geven voor je kinderen, ook als dat betekent dat er weinig ruimte voor je eigen dromen en verlangens overblijft.
maandag 27 mei 2024 | 19.30 - 21.00 uur
Bibliotheek Horst aan de Maas
Deelname € 5,00 Lid bibliotheek € 2,50

Bijeenkomst weerbaar tegen online criminaliteit

Tijdens de middagbijeenkomst in Blerick worden we verwelkomd door Burgemeester Antoin Scholten. Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een gek mailtje of een whatsappje waarvan je denkt 'klopt dit wel?'. Ook de burgemeester. Hij neemt je mee in zijn eigen ervaring en wat je in zo'n situatie kunt doen. De kern van de middag is de interactieve film 'echt of nep'. Deze wordt vertoond en begeleid door studenten ICT. Aan de hand van verschillende fragmenten en situaties is de keuze aan jou: reageren of negeren. Vervolgens gaan we samen zien welke gevolgen bepaalde keuzes hebben.
maandag 27 mei 2024 | 15.00 - 17.00 uur
Bibliotheek Blerick
Gratis

Schrijversbezoek Céla van Gastel

Céla van Gastel is het pseudoniem van de zussen Chantal (1980) en Priscilla (1983). In 2016 debuteerden zij als auteursduo met Zonder jou, een spannende roman over een twaalfjarige gewetenloze jongen. In 2021 verscheen het tweede boek Vaarwel Roscoe. Op 29 mei 2024 komen zij samen naar Bibliotheek Landgraaf voor een interview over het schrijfproces, boekverkoop en signeren. Ontmoet Chantal & Priscilla van Gastel en geniet van hun verhaal!
woensdag 29 mei 2024 | 19.00 - 21.00 uur
Burgerhoes Landgraaf
€4,00, leden €3,00

Abonnee-inloopdag De Limburger

Wil je geholpen worden met het lezen van de digitale krant? Kom dan naar de abonnee-inloopdag van De Limburger. Medewerkers van De Limburger bieden praktische hulp en beantwoorden je vragen.
donderdag 30 mei 2024 | 10.00 - 13.00 uur
Bibliocenter Weert
Gratis

Open Podium ‘Tekstverslaafd’

Tekstverslaafd is een open podium voor iedereen die zich, in welke vorm dan ook, met taal bezighoudt. Iedereen krijgt een podium, een plek om je talent te delen met de buitenwereld. Of je nu gedichten schrijft, rijmend of niet-rijmend, korte verhalen, proza, spoken word, liedjes, hiphop of elke andere vorm van taal: we vinden elkaar in onze gemeenschappelijke liefde voor taal en tekst 📝.
donderdag 30 mei 2024 | 19.15 - 22.30 uur
Poppodium Volt
Gratis

Gratis online cursussen van SeniorWeb

Wil je beter leren omgaan met de computer, tablet of smartphone? Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken en nog veel meer. Deze online cursussen zijn gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De cursussen worden aangeboden door Seniorweb.
woensdag 1 mei 2024 - vrijdag 31 mei 2024 |
Bibliotheek Horst aan de Maas
Gratis

Expo: 50 jaar Socio Project

woensdag 1 mei 2024 - vrijdag 31 mei 2024 |
Bibliotheek Eygelshoven
Gratis

Reizende tentoonstelling Loesje

Loesje, wie kent haar niet? Posters die met een paar woorden uitnodigen voor een gesprek. De reizende tentoonstelling van Loesje posters is de hele maand mei te zien in de HuB.
woensdag 1 mei 2024 - vrijdag 31 mei 2024 |
HuB.Bibliotheek Kerkrade
Gratis

Kunst in de Bieb: TOPklas Kunst Valuascollege

Expositie i.s.m. kunstenaar Loepy Elaine "Op reis naar jezelf" Voor deze expositie heeft de jonge Venlose kunstenares Loepy Elaine samengewerkt met leerlingen van de TOPklas Kunst van het Valuascollege. Geïnspireerd door haar reis alleen door Europa waarbij ze de vrijheid in zichzelf vond. Met dit thema "Op reis naar jezelf" gingen ze samen aan de slag om 3D kunstwerken te maken.
woensdag 1 mei 2024 - vrijdag 31 mei 2024 |
STEK Venlo
Gratis

Dialectvoorstelling Zjuulke en Leike

Zjuulke is een vrolijk Limburgs jongetje. Samen met zijn knuffel Leike beleeft hij allerlei knotsgekke avonturen. Goud Verteltheater maakte met dit grappige duo een dialectvoorstelling voor kinderen van 2 t/m 7 jaar. De voorstelling wordt gegeven op woensdag 5 juni. De inloop is vanaf 15.15 uur.
woensdag 5 juni 2024 | 15.30 - 16.15 uur
Bibliorura Roermond
Gratis

What the Future Wants – expositie

Ontdek de verborgen wereld achter je smartphone met de expositie 'What the Future Wants.' De expositie onthult het geheime leven achter de schermen van de dagelijkse technologie die je gebruikt. Ooit afgevraagd hoeveel mensen er nodig zijn om een smartphone te maken? Of wat een app verslavend maakt?
zaterdag 1 juni 2024 - zondag 30 juni 2024 |
Bibliocenter Weert
Gratis

Schrijvers Ontmoeten

Of je nu graag gedichten schrijft, korte verhalen of meer. Onze schrijfavonden zijn voor iedereen die een passie heeft voor schrijven, maar daar om de een of andere reden niet de tijd voor vrij kan maken. Of simpelweg de inspiratie en/of de motivatie mist.
donderdag 7 maart 2024 - donderdag 5 september 2024 | 18:00 - 20:00 u
Bibliotheek Sittard
Gratis

Expo Kerkrade Bevrijd – een greep uit het persoonlijk museum van Hub Schetters

woensdag 1 mei 2024 - dinsdag 1 oktober 2024 |
HuB.Bibliotheek Kerkrade
Gratis

De Correspondent: Rob Wijnberg

Rob Wijnberg (geboren in 1982) is een filosoof en journalist. In september 2010 werd hij hoofdredacteur van nrc.next, de jongste chef van een landelijk dagblad in Europa. Na zijn vertrek in september 2012 lanceerde hij, samen met Harald Dunnink, Sebastian Kersten van Ernst-Jan Pfauth, het online journalistieke platform De Correspondent, dat inmiddels meer dan 60.000 leden heeft. In 2013 werd hij door de Nederlandse Vereniging voor Journalisten verkozen tot Journalist van het Jaar. Hij schreef zes boeken, waaronder Nietzsche en Kant lezen de krant en En mijn tafelheer is Plato, waarvan er samen meer dan 125.000 exemplaren zijn verkocht.
dinsdag 8 oktober 2024 | 19.30 - 21.00u
Bibliotheek Venray
Niet leden: € 10,00, Leden: € 7,50

Zoek een bibliotheek

Zoek bibliotheek
Back to top